Last update: 10 Apr 2018  

 

HOME

 

 

OLS 2017/2018

   

ISTORIJA :
OLS 2016/2017

OLS 2015/2016

OLS 2014/2015
OLS 2013/2014
OLS 2012/2013
OLS 2011/2012
OLS 2010/2011
OLS 2009/2010
OLS 2008/2009
OLS 2007/2008
OLS 2006/2007
OLS 2005/2006
OLS 2004/2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

Omladinska Liga Srbije

(prolećni deo prvenstva)

18.kolo BRODARAC - CRVENA ZVEZDA 1:1

 

Rivalstvo je rođeno! Remi koji je, možda, najviše obradovao Partizan, u nadi da je titula još uvek moguća.

Prelepo vreme, prepune tribine i značaj utakmice, nisu nam dale kvalitetnu igru. Ne može se osporiti borbenost i želja, ali očekivali smo više od šampiona i trenutnog lidera na tabeli. Na kraju, verovatno najrealniji rezultat, koji je mnogo više obradovao mlade crveno-bele, koji su to znali da proslave sa svojim navijačima.

PRVO POLUVREME: Zvezda oslabljena za pola tima koji je igrao u prvom delu šampionata, nije se ni sastavila, a primila je gol. Slobodan udarac, koji je izazvao zbunjujuću odbranu golmana Gordića, pretvoren je u gol , danas odličnog, Jokovića. Ostatak poluvremena protekao je u blagoj inicijativi Zvezde. Međutim bez prave šanse. Igra je bila prepuna prekida, Brodarac je ostao bez najboljeg igrača Babovića, a publika se "oduševljavala" čestim ulascima šarmantne fizioterapeutkinje domaćih.

DRUGO POLUVREME: Nastavak igre je bio malo sadržajniji i kvalitetniji. Zvezda je krenula na gol svim snagama, ali odbrana domaćih je lagano sve rešavala. Na njihovu žalost, napad nije uspeo da duplira prednost, mada osim nekih polukontri boljih šansi nije ni bilo. Navijači Zvezde su više puta, bacanjem plastičnih boca, iskazivali svoje nezadovoljstvo suđenjem. Verovatno zbog stalnog seckanja i prekidanja igre, koje je dodatno nerviralo nemoćne goste. Na polovini poluvremena, Panjak je pao u šesnastercu gostiju posle sudara sa dva zvezdina igrača. Po mom mišljenju, ako nije bilo penala (treba pogledati snimak) kako je i suđeno, mladi igrač Brodarca nije trebao da dobije žuti karton zbog simuliranja. Što nas dovodi, par minuta kasnije, do najveće greške sudije. Isti igrač je, startujući s leđa, prekinuo kontru Zvedu , ali nije dobio drugi žuti karton. Veliki protesti. Srećom, po goste i miran završetak utakmice na tribinama, došlo je do poravnanja. Napad koji nije obećavao mnogo, doveo je do centrašuta sa leve strane, u kom se najbolje snašao Savić, i mirmo plasirao loptu u donji desni ugao. To je bilo sve što smo videli danas. Gosti su zadovoljniji, ali sa ovakvom igrom biće im mnogo teže da sačuvaju ovaj raspored na tabeli. P.N.

 

21.kolo NAPREDAK - MORAVAC ORION 2:0

 

Utakmica za opstanak. Za goli život. Iako je još trećina prvenstva pred nama, kao da se skoro sve zna. I na vrhu i na dnu tabele. Barem se tako čini. Utakmica između omladinaca Napredka i Moravca, je izgleda rešila još jednu dilemu u borbi za opstanak. Napredak se uhvatio za slamku, a Moravac je potonuo.Prelepi sunčan dan, idealni uslovi na veštačkom terenu, nažalost mali broj gledalaca.

PRVO POLUVREME: Velika terenska inicijativa domaćih, koji su od prvog minuta, zaigrali na sve ili ništa. Neverovatno je šta su sve promašili mladi Kruševljani. Pogodili su dve stative, i imali još najmanje dve 100% prilike koje je golman gostiju odlično odbranio. Na sreću domaćina, nisu kažnjeni. Moravac se uglavnom branio, ali je imao par kontranapada koje je olako propustio.

DRUGO POLUVREME: Krenuo je domaćin ofanzivno i u nastavku. I uspeo je. I to skoro na samom početku. Nakon 15 minuta, sve je bilo gotovo. Svaki otpor gostiju je prestao. Živić je konačno (posle dve stative u prvom poluvremenu) uspeo da matira golmana Moravca. Nakon par minuta, drugi gol domaćina, preko Jovkovića. Do kraja utakmice više nije bilo golova, Napredak se zadovoljio postignutim, Moravac nije imao snage i znanja za preokret. Do kraja prvenstva, u igri su još 27 bodova. Trenutne pozicije, oba kluba vode u niži rang. Napredak ima bolji raspored, i ako sve bude realno na drugim terenima (odnosi se na opuštanje vodećih timova pri kraju prvenstva), ima realne šanse za opstanak. Moravac će teško izboriti opstanak. P.N.