Last update: 21 avg 2019  

 

HOME

 

 

OLS 2019/2020

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

Omladinska Liga Srbije

(jesenji deo prvenstva '19)

 

ANALIZA 1.KOLA:

Miroljubivo otvaranje nove sezone OLS. Dok čekamo poslednju utakmicu, u sredu, čak 5 meča je završeno nerešeno.Da li to znači veću neizvesnost ove sezone, videćemo. Voljom žreba, dva derbija već na početku. U "velikom", na kraju ipak podela bodova, iako je Zvezda bila bliža pobedi. U "manjem", branilac titule, Brodarac je lako pobedio prošlogodišnje vice - šampione.  Od ostalih treba izdvojiti efikasnu napadačku utakmicu TSC i Trayala. Napredak je, svoj povratak u Ligu, krunisao minimalnom pobedom. Jedno od iznenađenja je remi u Novom Sadu. Ali sezona je tek počela, ekipe se uigravaju, i videćemo kako će to izgledati narednih nedelja. Nadamo se mnogo efikasnije. Ove godine su počeli malo ranije, pa se možda nisu navikli.

 

ANALIZA 2.KOLA:

Primedbe su urodile plodom. Mnogo efikasnije kolo. Brodarac je jedini ostao 100%, nakon fenomalne utakmice sa povratnikom iz Kruševca. Ostali favoriti nisu imali problema. Lagane pobede Zvezde, Vojvodine, Čukaričkog i donekle Partizana. Trenutno nemaju problema ni ostali beogradski klubovi, dok će se za opstanak uz stara nam, poznata lica, boriti i novajlije. Najgore su se snašli omladinci iz Lučana, mada su bili blizu prvog boda na Banjici. Mladi "romantičari" su odlično započeli novo prvenstvo, a njihov Nikola Jevtić je igrač kola. Postigao je prvi het trik u sezoni. Ove nedelje nije bilo remija, a kako su statistike pokazivale ranijih godina, važna je pobeda i tri boda. Kako za titulu tako i za opstanak. Sledi vanredno kolo u sredu.

 

ANALIZA 3.KOLA:

Kad pogledate tabelu nakon trećeg kola, postavlja se pitanje opravdanosti Omladinske Lige Srbije. Na prvih 10 mesta su 9 ekipa iz Beograda i uvek prisutna Vojvodina. Zabrinjavajuća i bolna istina o našem fudbalu. Nakon tri kola favoriti guraju bez većih problema, i sa pristojnom efikasnošću. Možemo reći da je borba za titulu, kao i prošle godine, svedena na 5-6 imena. Brodarac je poveo trku, bez izgubljenog boda. Čisto da napomenemo, u svakom kolu im je sviran penal. Tradicija se nastavlja iz godine u godinu. Ostali favoriti dišu za vrat, a u sledećem kolu novi derbi, Zvezda - Vojvodina. Ispit pre svega za Novosađane, da vide gde su. Borba za opstanak će biti veoma zanimljiva. Lučanci su ostvarili prvu pobedu, dok je Napredak, porazom kod kuće, doživeo buđenje.

 

ANALIZA 4.KOLA:

Prošlo je tačno 13 godina od kada je odigran poslednji lokalni derbi, a da nije beogradski. Igrali su ga Vojvodina i Kabel. I sada, derbi Kruševca, pripao je formalnim gostima Napredku. Istorija. se piše. Brodarac je nastavio svoj niz pobeda. Vratio se i Viktor Lazić, prošlogodišnji najbolji strelac. Laganih 4 gola u prvoj utakmici. Ukrao je slavu Veljku Grujiću iz Internacionala, koji je bio trostruki strelac u razmontiranju Nišlija. Zvezda je lagano dobila Vojvodinu, za koju mi se čini, da ni ove godine neće uspeti u borbi za titulu. Ostali favoriti, Partizan i Čukarički, za sada prate vodeći dvojac. U malom vojvođanskom derbiju "golubovi" su jedva dobili TSC, pobegli sa dna, a debitante gurnuli u tešku borbu za opstanak. A ta borba će možda biti i zanimljivija.

 

ANALIZA 5.KOLA:

 

 

ANALIZA 6.KOLA:

 

 

ANALIZA 7.KOLA:

 

 

ANALIZA 8.KOLA:

 

 

ANALIZA 9.KOLA:

 

 

ANALIZA 10.KOLA:

 

 

ANALIZA 11.KOLA:

 

 

ANALIZA 12.KOLA:

 

 

ANALIZA 13.KOLA:

 

 

ANALIZA 14.KOLA:

 

 

ANALIZA 15.KOLA:

 

 

ANALIZA 16.KOLA: