Last update: 09 maj 2020  

 

HOME

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

Omladinska Liga Srbije

(prolećni deo prvenstva '20)

 

ANALIZA 18.KOLA:

Napokon, krenuli su i omladinci. Lideri, posle najuspešnije evropskeepizode, lagano su preslišali novajlije. Prvi pratioci su, takođe, kod kuće, bez primljenog gola, uspešno stratovali u drugom delu sezone. Derbi kola, bez većih problema, dobili su mladi OFKovci, te su gurnuli Vojvodinu bliže ambisu. Na njihovu sreću, ostali "gubitnici" i dalje su bez prave forme. Zanimljivu utakmicu su odigrali i Internacional i Napredak. Minimalna pobeda domaćina. Tek su krenuli, a stižu nanadani problemi, koji nemaju veze sa sportom. Zbog problema sa epidemijom, postavlja se pitanje kakav će biti nastavak prvenstva. I da li će ga uopšte biti.

 

ANALIZA 19.KOLA:

Prvenstvo, je ipak nastavljeno, bez prisustva publike. U Evropi se skoro nigde ne igra, ali teško je suditi o bilo kakvoj odluci, kada ja ovakva situacija. Nepoznata, za moderni svet. Zvezda je kiksnula u Novom Sadu, i Brodarac se primakao na 4 boda. Doduše vrlo teškom pobedom u Lučanima. Opet penal, mada je sviran i domaćinima dva puta. Partizan i Čukarički prate lidere, mada su poprilično udaljeni bodovno. Očigledno je da će borba za opstanak biti najzanimljivija. U 5 boda smeštena su 5 kluba, koja će se boriti za tri mesta koja ostaju u ligi. Naravno, sve to ako se prvenstvo održi do kraja. Nadamo se, jer će to značiti da su se stvari smirile i život vratio u normalu.

 

Odlukom Komisije za hitna pitanja FSS, nastavak Omladinske Lige za sezonu 2019/20, se otkazuje, i trenutno stanje na tabeli se uzima kao konačno.