Last update: 18 sep 2023  

 

 

HOME

 

 

 

 

Omladinska Liga Srbije

(jesenji deo prvenstva '23)

 

PREGLED 1.KOLA:

Stigao je i početak Avgusta, i eto nama i Omladinske Lige Srbije. Uglavnom sve stari znanci. Najduži post imali su omladinci iz Uba, samo pet godina. I odmah u prvom kolu, visoka efikasnost, čak 36 golova, statistički 4,5 po utakmici. Uvek se radujemo golovima, ali to nam govori da je razlika u kvalitetu, izmedju pojedinih ekipa, prevelika. Kad se pogleda, rezultati su realni, možda malo iznenađuje pobeda Ubljana, ali ni Subotičani više nisu kao nekad. Samo je Vojvodina dobila na strani, i samo jedan remi u celom kolu. Generalno, najviše iznenađuju visoke pobede Zvezde nad Brodarcem, iako su i prošle godine počeli loše,  i Čukaričkog nad Lučancima. Tako ispada, kad se pogleda par godina unazad. Možda je ove godine, promena generacija problematičnija. Manje više isti favoriti za titulu, za dno tabele videćemo u narednim nedeljama.

 

PREGLED 2.KOLA:

Drugo kolo donelo je manje golova, 29, u proseku 3,63 po utakmici. I bez nekih visokih razlika. Skoro pa ujednačeno kolo, sa par velikih iznenađenja. Poraz Zvezde od Voždovca, i samo remi Partizana u Novom Pazaru, govore nam da će se favoriti malo i pomučiti, makar na gostovanjima.Vojvodina, Čukarički i IMT su pokazali dosad najviše, i oni će, po svemu viđenom, čekati u senci svoju šansu. Od novajlija, definitivno, najviše pokazuje Jedinstvo, kome je izmakao bod kod Brodarca. Tu je i Spartak, kojji će namučiti mnoge. Radnički Niš i Zemun deluju nemoćno. Ostale ekipe, više manje su u toj sredini. Najveće razočarenje su Lučanci, koji imaju ozbiljne probleme sa smenom generacije.

 

PREGLED 3.KOLA:

Prvo vanredno kolo odigrano je po neverovatnoj vrućini. Teško izdrživo. I pored toga, odlična efikasnost. Postignuto je 36 golova, čak 4,5 po utakmici. Očigledno je da pojedine ekipe ne zaslužuju da igraju ovaj rang. A zbog rasporeda svako neparno kolo nas očekuje goleada. Ne znam da li izdvojiti neki rezultat kao iznenađenje. Možda remi u Novom Sadu, ali to mu dođe rivalitet. Pozitivno iznenađenje, i dokaz da neke ekipe igraju samo kod kuće,  je pobeda Ubljana tj poraz Voždovca. (Pre)visoke pobede favorita skoro i da ne iznenađuju, ali što je mnogo, mnogo je! Odličan meč viđen je između IMTa i Grafičara. Domaćin nastavlja sa dobrim igrama iz prošle sezone, i za sada je najprijatnije iznenađenje uz Ubljane.

 

PREGLED 4.KOLA:

Neizdržive vrućine se nastavljaju, igra se u nehumanim uslovima. Efikasnost se drastično smanjila. U ovom kolu postignuto je 26 golova, najmanje u ovoj sezoni dosad. Mada je to i dalje visokih 3,25 golova po utakmici.Sve, zahvaljujući Partizanu i Zemunu. U ovim parnim kolima, mnogo viđe iznenađenja. Crvena Zvezda opet mršavo na gostovanju, samo bod. IMT, najprijatnije iznenađenje, jedini 100%, lagano su pobedili velikog favorita Čukaričkog. Po nekoj startnoj igri, možda je iznenađenje i poraz Vojvodine, mada Brodarac uvek uhvati ritam, pogotovo kod kuće. I Ubljani nastavljaju sa odličnim partijama. Pobeda na gostovanju u Novom Pazaru, nije za šalu. Biće ovo naporno prvenstvo za osvojiti, dok se pri dnu već odvajaju Nišlije i Zemunci, a nisu daleko ni Novobeograđani i Novopazarci.

 

PREGLED 5.KOLA:

Ponovo velika efikasnost, čak 33 gola. U proseku, to je 4.13 po utakmici. Neparno kolo, kako smo primetili, pre par nedelja, davaće veliku efikasnost, jer najbolje ekipe igraju kod kuće. Čukarički nastavlja sa goleadama, ceh je platio Grafičar. Partizan se malo mučioprotiv studenata, ili je zakočio, pa opet lagana pobeda. Zanimljiva utakmica i u Novom Sadu, dokaz da Voždovac nikako da reši problem gostovanja. Ipak, po meni, derbi je odigran u Kragujevcu, gde je odlična ekipa IMTa nastavila 100% učinak. Iako su gubili sa dva gola razlike, uspeli su u finišu utakmice da se vrate, i pobede. I to na teškom gostovanju. Dočekuju šampione u sledećem kolu, i to će biti ispit da li su pravi. Prvi bodovi za Nišlije i Zemunce. Zvezda je opet omanula.

 

PREGLED 6.KOLA:

Neporaženi su, i dalje, IMT i Partizan. Crno beli su izvukli bod, iako su igrali sa igračem manje skoro celu utakmicu. Za IMT ostaje mali žal, mada su i dalje prvi na tabeli. Čukarički nastavlja da dominira, kod kuće, i opet utiču na efikasnost celog kola. Ovaj put su stradali mladi Kragujevčani. Statistika kaže: 29 golova /3.63 po utakmici. Najveći doprinos tome, je pobeda Zvezde nad slabim Radničkim NB. Lepa uvertira pred put u Mančester. Jedno malo iznenađenje, je prva pobeda Zemuna. Veoma lagano su dobili Ubljane. Trenutno stanje na tabeli polako razjašnjava mogućnosti pojedinih ekipa. Za ispadanje boriće se najviše 5-6 ekipa. Za titulu standardnih 2-3.

 

PREGLED 7.KOLA:

 

PREGLED 8.KOLA:

 

PREGLED 9.KOLA:

 

PREGLED 10.KOLA:

 

PREGLED 11.KOLA:

 

PREGLED 12.KOLA:

 

PREGLED 13.KOLA:

 

PREGLED 14.KOLA:

 

PREGLED 15.KOLA:

 

PREGLED 16.KOLA:

 

PREGLED 17.KOLA: