Last update: 23 jul 2022  

 

HOME

 

 

 

 

 

Omladinska Liga Srbije

(analiza jesenjeg dela prvenstva '20)

Završeno je prvih 19 kola,. I ove sezone će se par kola iz proleća prebaciti na jesen, tačnije igraće se 19 + 3, ali napraviću analizu na kraju takmičarske jeseni. Raspored se menjao više puta. Što zbog proširenja Lige, što zbog epidemije virusa, koja je prouzrokovala velike promene u rasporedu omladinske reprezentacije. Slobodan prostor u kalendaru je iskorišćen maksimalno.

Iako će mnogo zavisiti i od ovih preostalih 3 kola, pokušaću da napravim analizu odigranog i da predvidim nastavak. Naravno, analiza je potpuno subjektivna i plod je, isključivo, mog viđenja, kao gledaoca i dugogodišnjeg pratioca omladinskog fudbala u Srbiji.

 

Šta su krajnji utisci nakon tri i po meseca omladinskog fudbala:

- Trka za titulu nikad dramatičnija, odavno nismo imali 6 ekipa u ravnopravnoj borbi, a prvih četiri su samo na 5 boda razlike;

- Trend iz ranijih godina samo se nastavio. Stigli smo do toga, da više od polovine Lige, čine ekipe iz Beograda. Što je najgore, mislim da to svima (najjačim ekipama i FSS-e) i odgovara;

- Dva od četiri tima koja su prošle godine trebala da ispadnu, su potpuno iskoristila dobijenu šansu, i igraju najbolje svoje sezone;

- Novajlije se nisu baš snašle, mada jedan od njih (IMT) je jedno od najprijatnijih osveženja;

- Na donjoj polovini tabele, imamo skoro sigurnih dva putnika za niži rang, dok će se za preostala mesta boriti skoro pola Lige;

- Prošlogodišnji prvak Crvena Zvezda, nije ove jeseni igrao evropske utakmice. Sve je, zbog epi-demije, prebačeno na proleće, i igraće se po ubrzanom rasporedu;

- Regularnost odigravanja utakmica, i pored ogromnog proširenja,  je skoro maksimalno ispunje-na, i već petu sezonu komesar takmičenja nema problema s tim.

- Utakmice su po tradiciji, ponovo na svetskim kladionicama, pa čak i na našim. Ali tamo su prisutne i skoro sve ostale omladinske lige Evrope, tako da pratimo trend i u tom segmentu.

 

 

Kratka analiza za svaki klub, rangiran po trenutnoj poziciji na tabeli:

Brodarac 16 1 2 43-16 +27 49 (2.26g/u)

 

Brodarac sa četvrtim napadom i trećom odbranom, prvi na tabeli. Kraljevi sitnih rezultata. Ono što najbolje znaju, ne gube od slabije plasiranih od sebe. Jedino ih je Voždovac iznenadio. Poraz od Zvezde u gostima, je i očekivan. Zato su ostale derbije dobili, uglavnom kod kuće. Neverovatan domaćin, jedini kiks, neočekivani remi sa novajlijom iz Kragujevca. Konačno, nisu prvi na tabeli sviranih penala, čak treći. Mada protiv njih skoro i da nisu suđeni. Imaju prvog strelca Lige Veljka Mladenovića, ostali daleko od njega. Na svakoj utakmici su postigli makar gol, samo im je odbrana Voždovca odolela. Ove godine uglavnom igraju na sigurno, nisu pravili prevelike rezultate osim u par retkih slučaja. Odbrana nije najbolja, ali i dalje primaju manje od jednog gola po utakmici. Na osam utakmica nisu primili gol. Veliki favoriti za osvajanje titule, iako par derbija igraju na strani. Prednost, nemaju odlivanje igrača koje se obično desi na proleće kod drugih.

 

Partizan 14 3 2 51-20 +31 45 (2.68g/u)

 

Partizan sa drugim napadom i šestom odbranom, veoma obećavajuće drugo mesto. Nakon prvih šest kola, delovalo je da je to nemoguće. Mislim da im je pobeda, u gostima, nad večitim rivalom vratila samopouzdanje, i uverenje da mogu do titule. Poraz kod kuće od Mladosti im je najslabiji momenat, iako se kasnije pokazalo da su Lučanci baš ozbiljna ekipa. Sve su derbije igrali u gostima, samo poraz od Brodarca. Igraju, uglavnom teške  i neizvesne utakmice. Zasad imaju sreće, pa ih rešavaju u svoju korist. Suđeno im je najviše penala  u Ligi, posle Lučanaca. Napad vuku Štulić Nikola (3.strelac) i Vlahović Vanja (7.strelac) koji su postigli skoro polovinu golova. Na svakoj utakmici postigli su makar po gol (jedini u ligi). Odbrana prima malo više od jednog gola po utakmici, i nije savršena. Ipak na osam utakmica nije primila gol. Ukoliko uspeju da reše svaki derbi kod kuće, i smanje napetost u ostalim utakmicama, možda i prvi favorit.

 

Crvena Zvezda 13 5 1 51-13 +38 44 (2.68g/u)

 

Veliki problemi. Previše povreda, menjanje tima iz kolo u kolo. Imali su sreće što nisu igrali i evropsko takmičenje, možda bi bilo i gore. Najbolja odbrana i drugi napad lige, nisu mogli više od trećeg mesta. Previše nerešenih utakmica sa mnogo slabijim protivnicima. Gostovanja u Kruševcu, naročito nisu prijala. Poraz od večitog rivala uvek uzdrma (jedini poraz), ali su jedini (u derbijima) pobedili, i to ubedljivo, trenutnog lidera. Imaju dvojicu izrazitih strelaca Nikolu Kneževića (4. strelac) i Mateju Bačanina (6. strelac), mada su retko igrali zajedno. Zajedno sa Čukaričkim, imaju najviše raznovrsnih strelaca, čak 14. Odoleli su im samo Napredak i Rad. Odbrana je veličanstvena, primili su samo 0.68 gola po utakmici. Devet utakmica nisu primili gol, a u gostima su bez poraza. Jedino Partizan i Trajal !? su im dali više od jednog gola. Ako ih Evropa i tradicionalni prolećni odliv igrača, ne poremeti, sasvim ozbiljni kandidati da odbrane titulu.

 

Vojvodina 14 2 3 34-17 +17 44 (1.79g/u)

 

Iznenađujuće četvrto mesto, makar za mene. Jedna od uspešnijih jeseni u poslednjih par godina. Šesti napad i peta odbrana, deluje da je ova pozicija maksimum. Sve derbije su igrali kod kuće, samo jedan osvojeni bod. Od Zvezde su primili gol u nadoknadi. To može da odluči. I pored toga, poraz od Grafičara je najgori momenat jeseni. Ostale utakmice uglavnom dobijaju teško, ali zasad izdržavaju pritisak. Napad je najgori što se tiče borbe za titulu, jedini ispod dva data gola po meču. Predvodi ga Ivanović Nemanja, ali nemaju strelca u prvih deset u Ligi. I pored toga, nisu dali gol samo Partizanu i Grafičaru. Obećavajuće. Odbrana je dobra, ne prima više od dva gola, i kad primi dva, to su porazi. Primaju manje od jednog gola po meču, na osam, nisu primili ni jedan. To je neki prosek za timove u vrhu. Nisu glavni favoriti, raspored im ne ide od ruke, ali čekaju iz senke. Mogu iznenaditi svakog, možda čak i pre u gostima, kad je pritisak slabiji.

Čukarički 13 2 4 55-16 +39 41 (2.89g/u)

Ispada da im je poraz u Subotici, najgori momenat jeseni, a desio se u drugom kolu. Ali najveći problem je...nemaju pobedu nad ekipama iznad njih. Doduše uglavnom su igrali u gostima. Prvi napad i treća odbrana lige. I statistika greši, tek peto mesto. trenutno, pred ova tri kola, možda u najboljoj formi od svih. Možda se još više približe vrhu, dok ne padne sneg. Napad sa najviše različitih strelaca (zajedno sa Zvezdom) predvode Ergelaš Mitar (7.strelac) i Milivojević Miloš. Ako nije derbi, ostale ekipe skoro da ne primaju manje od tri gola. Nemaju milosti. Odoleli su im samo Zvezda i Partizan. Odbrana je sasvim solidna, samo se raspala protiv Zvezde. Primaju manje od jednog gola, a na devet utakmica golman nije imao posla. Bez poraza su kod kuće, možda zato što ne igraju više u Rakovici. Raspored im je otvoren, skoro da sve zavisi od njih. Ako prežive Lučane, na proleće imaju lepu perspektivu. A nije prvi put, da im proleće donese titulu.

 

Mladost Lučani 13 2 4 38-15 -12 41 (2.00g/u)

 

Najprijatnije iznenađenje ove jeseni. Bilo bi šteta da su prošle godine ispali, ali srećom liga je proširena. Deluju kao najkompaktniji tim. Gledao sam neki predsezonski meč sa Mačvom, koji su fenomenalno preokrenuli. Tad sam pomislio da mogu, ali nisam očekivao ovakav bum. Ispada da je najgori momenat jeseni, remi sa Internacionalom. Peti napad lige i druga odbrana. Uglavnom su sve ekipe ispod njih pobedili. Neverovatna vest je da su ekipa kojoj su, ubedljivo, svirana najviše penala, čak 10. Skoro na svakoj drugoj utakmici. Napad predvodi Ognjen Milanović (7.strelac). Odbrana je odlična, mada je samo šest puta bila bez primljenog gola. Što sa druge strane, znači da im je samo Zvezda u poslednjem kolu dala više od jednog gola. (Ne)očekivano, ali nakon odličnih partija dolazi do odliva igrača. Nemanja Kos već ne igra, a i Milanović je blizu toga. Do kraja jeseni biće dobri, a na proleće očekujem mirno sprovođenje sezone kraju.

 

Spartak Ždrepčeva Krv 9 2 8 27-32 -5 29 (1.42g/u)

 

Sa Spartakom kreće grupa timova, koji su bezbrižni, skoro bez želja u nastavku, osim da skinu još neki skalp velikima. Subotičani nastavljaju gde su stali prošle godine. Tim koji u svakom trenutku zna koliko mogu. Vrlo malo nerešenih, na tri boda ili ništa. Pozicija na severu zemlje ih distancira od seljenja igrača ka Beogradu. Zasad. Ni spektularan napad, ni previše ozbiljna odbrana. Sredi-na, u svakom pogledu. Kakav takav napad predvodi Uroš Kilibarda, nastavlja dobre igre sa kraja prošlog prvenstva. Čini se da mogu uvek pobediti ekipe koje su niže od njih na tabeli, uspeh jeseni pobeda nad Čukaričkim. Odbrana je mnogo lošija nego ranije (skoro 1.7 g/u), zato je i primljeno više golova nego što je datih. Ne očekujem ništa preveliko od njih. Ostanak na ovoj poziciji je veliki uspeh, a ako nekome skinu skalp samo bonus pride.

 

IMT 8 2 9 27-24 +3 26 (1.42g/u)

 

Kako to obično biva, jedan novajlija obično odigra na fenomenalnom nivou, s obzirom da ipak dolazi iz daleko lošijeg ranga takmičenja. Ponekad to bude i debitant. Ove godine to je IMT. Uspeh prvog tima, preslikao se i na omladince. Takođe, malo nerešenih, igra se bez kalkulacija. Napad ništa spektakularno, dok je odbrana tik uz najbolje. To je možda i ključ ove ekipe. U napadu se izdvojio Aleksa Puletić, iako je više od polovine golova dao sa "kreča". Mnogo odličnih pobeda, izdvaja se ona u Kruševcu, protiv Napredka. Iako su devet puta izgubili, samo ih je Partizan pregazio. Dosta tvrdo igraju. Verovatno, jedan vrlo smiren ostatak sezone za njih. Moraju paziti samo na utakmice sa ekipama koje su u borbi za ispadanje. Imaju veliku prednost, ali sa par poraza u nizu, mogu dovesti sebe u vrlo nezgodan položaj. S obzirom na iskustva, koja imaju debitanti koji visoko završe na kraju jeseni, ostaće u ligi.

 

Rad 7 4 8 27-27 - 25 (1.42g/u)

 

Omladinci Rada, već nekoliko sezona imaju obezbeđeno mesto u sredini tabele. Jednostavno, poslednjih par godina nemaju kvalitetnu ekipu za vrh, i sreća je da se ne bore za opstanak. Mada će ove godine skoro pola lige biti u toj borbi. Isti broj primljenih i datih golova. Takva je i pozicija na tabeli. Imali su i dobre i loše utakmice, mogu se pohvaliti da nisu izgubili ni od Partizana, ni od Zvezde. Napad vrlo skroman, prvi strelac je Delibašić Vasilije sa skromnih 6 golova. Zanimljivo da im je sviran samo jedan penal dosad. Razbili su samo Trayal, sve ostalo skoro na mišiće. Odbrana je pratila skromnost napada, mada je više puta bila strašno nadigrana. U preostala 3 kola imaju dve vrlo teške utakmice, preostala će pokazati u kom pravcu ide mladi tim građevinara. Moje je mišljenje da su u sredini, bez  većih problema.

 

Voždovac 7 3 9 29-29 - 24 (1.53g/u)

 

Još jedna ekipa sa istim brojem datih i primljenih golova. Poslednja koja ulazi u pozitivnu gol razliku. Ali za zmajeve ova jesen je samo bleda senka fenomenalne prošlogodišnje. Svake godine toplo hladno. Kako su krenuli, ovo je za njih veliki uspeh. U prvih pet kola, 4 poraza i potpuno iznenađujuća pobeda nad Brodarcem. Definitivno, vrhunac jeseni. Ona im je pomogla, inače bi potonuli do dna. Iako je napad u gornjoj polovini, najbolji strelac ima tek 6 postignutih golova, a to je Pirgić Stefan. Najubedljiviji su bili protiv TSCa. S druge strane, odbrana je imala par svetlih trenutaka, jedina nije primila gol od lidera, izašla je nepobeđena kod nosioca trofeja. Ali i par puta ko da nije postojala, naročito u Kruševcu kod Napredka. A uvek su bili poznati kao ekipa koja teško prima golove. Jedna čudna turbulentna jesen za njih, iz koje su se zasad izvukli na dobroj poziciji. Ali nakon ovih 3 kola, možemo pisati sasvim drugačije, jer ih očekuju sve sami derbiji.

 

Grafičar  7 2 10 21-26 -5 23 (1.11g/u)

 

Prošle godine sa dve utakmice manje, imali su isti broj bodova i pozitivnu razliku. Znači neuspeh, i problemi koje nosi druga sezona u višem rangu. Mnogi debitanti su se opekli u drugoj sezoni. S obzirom, da se vode kao razvojna ekipa Zvezde, ne verujem da će im se to desiti, ali deluje da su slabiji nego lani. Vrhunac jeseni je pobeda nad Vojvodinom, mada i pobeda u Subotici vredi. Izgleda da im vojvođanske ekipe gode. Napad je vrlo prosečan, mnogo raznovrsnih strelaca, a izdvaja se, sa samo 5 golova, Petar Piplica. Prošle godine su imali dvojicu strelaca među deset. Smena generacija još uvek nije izrodila naslednika. Odbrana igra toplo hladno, ali su i dalje u gornjoj polovini po uspehu. Npr, zadržali su napad Vojvodine, ali su od Čuke razbijeni. Ipak primaju manje golova od svih ostalih u drugoj polovini tabele. Težak period ih očekuje, vrlo nezgodne utakmice do kraja godine. Pa ipak deluje nestvarno da mogu ispasti, sem ako se tako ne "odluči".

 

Napredak  6 5 8 25-35 -10 23 (1.32g/u)

 

Kakav rolokoster od rezultata za Napredak. U prvih 5 kola, bez poraza, a onda 7 kola bez pobede. pa u narednih 7, skoro podjednako. Balansiraju na ivici ponora. Više nisu ni najbolja južna ekipa, pretekli su ih Lučanci. Definitivno im je bod protiv Zvezde vrhunac jeseni, što i nije baš za diplomu. Dve ekipe sa najmanjim brojem strelaca, svega 7, su iz Kruševca. Neko bi rekao, vreme je da Kruševac ima samo jednu ekipu u najvišem rangu. Izdvojio se Jasin Nuredini, koji nastavlja s golovima kao i prošle godine. I dalje, taj napad je šesti najgori u ligi. Odbrana prima skoro dva gola po utakmici, što je čini malo boljom nego kod ostalih davljenika. Samo dva puta nisu primili gol, protiv Zvezde i Novog Sada. Nije za utehu. Očekuju ih 3 vrlo važne utakmice. Sve su za goli opstanak. Od njih će sve zavisiti, na koju stranu će pasti novčić. Moje je mišljenje, da po kvalitetu zaslužuju da igraju ovaj rang takmičenja. Biće teško, ali uspeće.

 

TSC  6 4 9 30-42 -12 22 (1.58g/u)

 

Izreka kaže, da se uči na svojim greškama. Oni su to valjano shvatili. Duplo više osvojenih bodova nego prošle jeseni. Napad se neverovatno popravio, mada kod odbrane i dalje duva promaja. Te-ško je reči šta je njihova svetla tačka ove jeseni, bili su blizu pobede nad Partizanom, ali bih ipak izabrao  pobedu u Nišu.  Za najveći očaj je previše kandidata. Ipak su peta najgora odbrana. U napadu koji je strašno napredovao, izdvojio se Edvin Eleven (4. strelac), iako imaju mnogo raznovrsnih strelaca. Definitivno igraju na gol više. Odbrana je mnogo slabiji deo ekipe, mada su pet puta odigrali bez primljenog gola. Ali par puta su bili pregaženi. Kad primaju golove, primaju u proseku tri po utakmici. Previše za opstanak. U naredna 3 kola, igraju dva puta kod kuće, i sve su utakmice za opstanak. Verovatno očekuju maksimalan broj osvojenih bodova. Ako ih osvoje, mirno mogu da očekuju proleće. Sva je prilika da će slično biti.

 

OFK Beograd 6 3 10 28-37 -9 21 (1.47g/u)

 

Zadnjih par godina, svi očekuju da romantičari ispadnu lako, bez većih problema. Ali oni se bore, i ponovo iznenađuju sva očekivanja. Ove jeseni, nešto slabije igraju u duelima sa davljenicima, ali i dalje su velikom plusu. Možda najvažnija pobeda je ona u Kragujevcu, gde su odbili prvi napad. Očajni su bili više puta, pogotovu kod kuće protiv favorita. Napad je malo bolji nego prošle godine, a posebno izdvajamo Mihajla Đorđevića, koji je drugi strelac Lige. Postigao je više golova nego svi ostali zajedno, i to bez penala. Doduše jedan je promašio. Zanimljiva statistika kaže: prošle jeseni tri ekipe (Rad, Napredak i OFK) nisu dobile nijedan penal. Ove jeseni, u šest utakmica više, su dobile samo 5. Ima tu nečega. Odbrana prima skoro dva gola po utakmici, što i nije toliko loše za ekipu koja se bori za opstanak. Biće ovo napeta godina za njih, možda ipak ne uspeju. Znaćemo možda do kraja godine, jer po rasporedu i oni imaju bitne utakmice.

 

Radnički 1923 5 3 11 20-33 -13 18 (1.05g/u)

 

Povratnik u najviši rang je pokazao daleko bolju igru, nego što rezultati pokazuju. Ali nekako se čini da je to pokazivao samo protiv jačih od sebe. A iskustvo govori da se moraju dobijati uta-kmice protiv sebi ravnih. Treći najgori napad, u kombinaciji sa solidnom odbranom. Još se i dobro drže. Jedini su uzeli bod na gostovanju kod lidera, vodili protiv Zvezde na gostovanju. Niko od najjačih ih nije nadigrao. Nasuprot tome, IMT im je dao pet komada, izgubili od OFKe kod kuće. Najbolji u smušenom napadu, Petar Simović, sa skromnih 6 golova. Odbrana je imala svoje svetle trenutke, i najbolja je u zoni ispadanja. Već smo spomenuli i drugu stranu medalje. Po igri imaju najrealnije šanse za opstanak, ali moraju se opametiti i bazirati svoja nadanja na malim utakmicama. Raspored im je malo teži, i ako poprave igru u gostima (jedna pobeda), mislim da ćemo ih gledati i naredne sezone.

 

Radnički NB 4 4 11 28-52 -24 16 (1.47g/u)

 

Novajlija se naigrao fudbala. Njegove utakmice su prepune golova, najviše od svih u ligi. Čak 80. Više od četiri gola po utakmici pada kada oni igraju. Pravo uživanje. Plašim se samo da to ne bude dovoljno. Sedam godina su čekali da se vrate, imali su sjajne nastupe, jedno treće mesto. Ove godine, solidan napad, ne može da pomogne drugoj najgoroj odbrani. Primaju 2,73 gola po utakmici. Jedino napad Čukaričkog bi tu imao šanse. Pobeda nad Radom im dođe kao najbolji rezultat, ali svoju sreću će morati da traže van Beograda. Ili ne? Sve zavisi koliko dugo će trajati borba za titulu. Moramo spomenuti Petra Vučinića koji je dao skoro trećinu svih golova. Raspored u ova tri kola im je problematičan. Možda osvoje šest, a možda nijedan bod. Od toga im zavisi i sudbina na kraju proleća. Mada koliko ekipa ispada, biće strašno teško opstati.

   

Internacional 4 3 12 23-35 -12 15 (1.21g/u)

 

Najveće razočarenje ove jeseni, makar po rezultatima koje su imali ranijih godina. Ove godine je-dnostavno nemaju ekipu za opstanak. Prevelika migracija igrača, a ovo što imaju teško može da podnese ovu dužinu takmičenja. Još sa katastrofalnim otvaranjem sezone, više se nije ni moglo. Teško je izabrati koji im je vrhunac sezone. Nek to bude bod protiv Mladosti. Prošle godine su  pobedili u Lučanima sa 4:1. Kakva promena kod obe ekipe. Napad je peti najgori, a prvi strelac je Petar Glišić sa samo 5 golova. Zanimljivo prošle godine nije dao nijedan. Odbrana se kako tako drži, još uvek primaju manje od dva gola po utakmici. Bitno je da ih je jako teško pobediti kod kuće. To im jedina prednost, za koju mogu da se uhvate. Najbitnija utakmica je sledeće nedelje kad im dolazi OFK Beograd. Možda već tada saznamo trećeg putnika u niži rang.

 

Radnički Niš 3 5 11 25-45 -20 14 (1.32g/u)

 

Koliko godina unazad su se nalazili u ovoj situaciji. Gotovo da su se navikli na nju. Non stop u kaljuzi borbe za opstanak. Da li je stvarno moguće da su svi talenti sa juga Srbije pobegli na sever. I svake godine se volšebno izvuku. Ove, stvarno ne znam kako. Nikad gore nisu igrali. Početak je bio katastrofalan. Da nije ovih poslednjih 5 kola, koje su odigrali bez poraza, odavno bih ih otpisao. Ovako, s trenutnom formom ulaze u ovih tri dodatnih kola, raspored je nezgodan, pa da ih vidimo. Napad vuče kadetski reprezentativac Danijel Ranđelov, koji je postigao trećinu svih golova. Odbrana je četvrta najgora, mada su i oni triput ostali čiste mreže. Ovaj bod na Banjici, sa igračem manje nek im bude zvezda vodilja. Znaju kako se opstaje u ligi, na proleće uvek igraju bolje, nađu neko rešenje za svoje patnje. Sumnjam da mogu i ovaj put, ali sve je u Srbiji moguće. 

 

Trayal Kruševac 2 4 13 16-48 -32 10 (0.84g/u)

 

Gumari su dokaz, da ne vredi iznenadna sreća, ako nemaš gde da nađeš talentovane igrače. Za Kruševac su dve ekipe u najvišem rangu previše. I za Novi Sad jesu, a Kruševac i okolina su mnogo manje teritorije. Prošlu jesen su bili očajni, ni ove godine im ne ide. Bljesak, kakav je bio bod protiv Zvezde, mučenje Vojvodine do poslednjeg minuta, su samo ispadanje iz serije očajnih rezultata i igara. Samo dve pobede, bez boda u gostima, (skor 3:31!), najgori napad u ligi, treća najgora odbrana. Statistika za divljenje. Za njih je ovo u stvari ta druga sezona posle koje debitanti ispadaju. Prošle godine su se izvukli za zelenim stolom, ove ni to im ne može pomoći. Aleksandar Dimitrijević je prvi strelac ekipe. Samo još njih šestorica su se upisivali. Nije ni čudo što daju manje od jednog gola po utakmici. A Zvezdi su dali dva, kakav nalet adrenalina. Vrlo teška situacija, a ja sam ih već poslao tamo gde realno i pripadaju.

 

RFK Novi Sad 0 7 12 18-54 -36 07 (0.95g/u)

 

Kanarinci su bez pobede. Još uvek. Šteta, bili su par puta nadomak. Ali nedostatak sreće i iskustva, i dalje drže nulu u rubrici pobede. Daleko su od negativnog rekorda. Sumornu sezonu Timoka, teško da će iko ponoviti. Normalno, imaju najgoru odbranu, primaju skoro tri gola po utakmici. Napad im je bolji samo od Trayala. Pa opet nemaju najviše poraza u Ligi. Imaju čak i dva boda osvojena na gostovanjima. Protiv Grafičara, sigurno momenat jeseni za njih. Ušli su nakon baraža, daju sve od sebe, a ja očekujem i prvu pobedu do kraja godine. Zaslužili su. Janjić Marko sa 5 postignutih golova predvodi strelce. Za odbranu smo gotovo sve rekli. Sigurno ispadaju, ali nekom će sigurno zabiberiti sudbinu. Pogotovu u borbi za opstanak. Dugo ih nije bilo, kratko će trajati, ali čekamo neku novu generaciju, koja će ih držati malo duže u najvišem rangu.