Last update: 31 mar 2023  

 

 

HOME

 

 

 

 

Omladinska Liga Srbije

(prolećni deo prvenstva '23)

 

PREGLED 18.KOLA:

Vratio se i Omladinski fudbal. Poprilično dobra efikasnost za nastavak sezone, momci su se uželeli fudbala. Neka poznata imena nisu igrala, ali pojavili su se novi klinci. Postignuto je 27 golova, iliti 3.38 po utakmici. Lider na tabeli, Partizan, je nastavio gde je stao, lagana pobeda nad Grafičarem. Zvezdi je bilo još lakše u Kruševcu, jer domaćin odavno pakuje kofere za niži rang. Jesenje iznenađenje, mladi Kragujevčani, doživeli su težak poraz od "legije stranaca" sa Novog Beograda. Komšije iz Lučana, odmah dišu za vratom, nakon naporne pobede nad fenjerašem. Oba mala beogradska derbija završeni su podelom bodova, mnogo zanimljivije je bilo na Brdu. Voždovac je produžio agoniju TSCa, dok je najveće iznenađenje viđeno u Pazaru. Neprepoznatljiva Vojvodina, a domaćini hvataju poslednji vagon.

 

PREGLED 19.KOLA:

Vrlo neefikasno  kolo, samo 18 golova, ili 2.35 po utakmici. Drugo najgore po statistici. Mnogo remija i neizvesnih utakmica. Iskaču samo pobede Grafičara i Mladosti nad dva davljenika. Viđena su tri remija, dva u mini beogradskim derbijima, i Brodarac koji je preživeo u Kragujevcu. Vojvodina je nekako pobedila IMT, a isto se može reći i za pobedu Partizana, nakon preokreta, u Bačkoj Topoli. Valjda se tako osvajaja titula. Tim pre, jer Novi Pazar opet ide u iznenađenje kola. Ovaj put, senzacija, pobeda nad Zvezdom u Beogradu.

 

PREGLED 20.KOLA:

Prvo vanredno kolo, pre pauze, razvuklo se na pet dana. Sledi odmor zbog obaveza reprezentacije. Efikasnost se malo popravila, dato je 21 golova., (2.63 g/u). Najveći doprinos je dao Partizan, rasturanjem mladih građevinara, koji lagano klize ka nižem rangu. Novi Pazar, još nije izgubio u nastavku sezone, preživeli su i komšije iz Lučana. Samim tim, borba za opstanak, postaje borba tri tima za jedno mesto. Zvezda je pobedila IMT, i opet je na devet bodova iza Partizana. Trenutno dva vezana poraza, vas stavljaju u vrlo nezgodnu situaciju, za sve timove od 6og do 11og mesta. možda je borba za titulu neizvesna, ali dole se zakuvava.           

 

PREGLED 21.KOLA:

Završila se dvonedeljna pauza. Nažalost, omladinska reprezentacija nije uspela. Niz pehova, na kraju nije sačuvala dva gola razlike i nije prošla. Ponavljaju se iste greške. Da li je do stručnog štaba ili do igrača, ostaje pitanje. Šteta, propuštena šansa. Jedan od velikih razloga, nek se neko nadležan zapita, sve tri utakmice smo završili sa igračem manje.